Oldalak

2010. augusztus 29., vasárnap

Könyv-vélemény:Nagy Krónikáskönyv...

Nemrég a könyvtárban jártam...Kivettem egy trilógiát,aminek az első részét már olvastam igaz,de újra át akartam élni az egészet..Charles T. Rose írta ,a közben egyik kedvenc sorozatommá érő 3 könyvet, az Álomlabirintust,Az Utolsó Völgyet, és a Boszorkánytáncot.

   Álomlabirintus:
David Cunninghammnek teljesen megváltozik az élete.Különös erőket fedez fel,mikor egy véletlen baleset folytán ráakad a Nagy Krónikáskönyvre. Rájön,neki fontos küldetése van ,meg kell óvniaaz összes létező(és nem létező) világot a mezsgyében.Gonosz hatalom kezd kiteljesedni,Akkramonnal,a nagy hatalmú varázslóval a háttérben.De vajon tényleg ő irányítja a szálakat?Valaki szabadon engedi a Labirintust, David és barátnője Abigael nélkül a gonosz maga alá gyűrheti az álmok birodalmát,Álomhont.Versenyfutás kezdődik az idővel.

  Az Utolsó Völgy:
Két évvel később.
      David és Abigael sietősen halad a felnőttkor lépcsőin.Abigael szívét már régen elrabolta egy ˇˇ fiatalˇˇ vándor,de érzései iránta elhomályosulnak.,mikor iskolájukba új tanuló érkezik.A fiút mindenki csodája ,ám ő szemet vet Abigaelre.De vajon tényleg ennyiről van csak szó?
  David is megtalálni látszik az igaz szerelmet.A kissé kétballábas fiúnak megtetszik Emma,aki úgy tűnik viszonozza érzelmeit.Emma nagyon különleges lány,ez viszont nem tűnik fel mindenkinek először.Iskolájukban sorra kerül az évi bál,amire Abby az új fiúval,David pedig Emmával megy.Egyikük sem sejti,hogy mi fog bekövetkezni a bálon.Abigael és a fiú eltűnik,a gyerekek kérdéseire pedig csak a Könyv adhat választ.
De vajon mi köze lehet a történtekhez Moothnak,a nagy hatalmú mágusnak,vagy Sarlatánnak?

Boszorkánytánc:
A mágusok szertartásra készülnek.Egy hatalmas varázsló életre hívta az egykoron fényes várost,Gragmitariát.Boszorkánytánc készülődik,mikor eldől hogy ki a leghatalmasabb mágus.Őt választja társául a megszületni készüli egyetlen sárkány,az Aranysárkány.     
Eközben David,Abigael és Emma izgatottan várják új helyettesítő tanárnőjük érkezését.Teljesen lefoglalja őket a Szentivánéji álom színre vitele.david és Abigael szert tesz a főszerepekre,de ekkor még nem sejtenek semmit.Az új tanárnő mindenkit lenyűgöz,csak úgy mint egy csodás és névtelen jótevő,aki az egész kisvárosukat ingyen felújíttatja.De ki áll a háttérben?És miért válik ez a jótevő előnyére?A három fiatalra ismét nagy megpróbátatások borulnak,és ki tudja hány áldozatot kell meghozniuk a helyes végkifejlet érdekében...



Nagyszerű könyvsorozat,ajánlom mindenkinek aki olvasna szerelemről,csodákról,misztikus lényekről,hitről,reményről és őszinte szeretetről!

2 megjegyzés:

  1. helló...
    egy titkos tipp!
    Ha szereted Charles t. rose könyveit, érdeklődj a könyvmolyképzőnél az új regényről... mert jön! jön! jön!

    "netuddki"
    T. Rose

    VálaszTörlés
  2. Szia:)
    Köszy a tippet,nagyon jók a könyvei:D
    Majd érdeklődök =)

    :D

    VálaszTörlés